Udvid dit netværk ved hjælp af smalltalk

Udvid dit netværk gennem smalltalk

Smalltalk. Mange hader det og vil helst undgå det. Men faktisk kan smalltalk være en god mulighed for at skabe et større professionelt netværk. Denne blog handler om, hvordan du kan udvide dit netværk gennem smalltalk.

Skab kontakt!

Forestil dig, du er til en konference med en masse interessante personer, som du gerne vil have kontakt med. Hvordan får du skabt den første kontakt til disse personer? Ved hjælp af smalltalk!

Smalltalken kan nemlig hjælpe os med at danne et grundlag for, at vi senere hen kan snakke om mere seriøse emner. De små uformelle samtaler tillader os at skabe kontakt og udvise interesse for hinanden. I sidste ende giver dette mulighed for at få et bedre indtryk af, hvem vi hver især er, og om vi vil mere med hinanden.

Smalltalk kan for nogen være meget angstprovokerende, og du må også forberede dig på at blive afvist. Det kan være svært at gribe an, men det er en ting, som du må tage tilløb til og kaste dig ud i. Rhetor har samlet fire gode råd til, hvordan du kan få smalltalken i gang, som jeg vil gennemgå for dig her.

Præsentér dig selv

Den naturlige måde at starte en samtale på med en fremmed er ved at præsentere sig. Start med at sige dit navn og fortælle lidt om dig selv. På denne måde giver du bolden op til, at din samtalepartner også fortæller dig sit navn og lidt info om sig selv. Du har her mulighed for at stille spørgsmål til det han eller hun fortæller om sig selv, hvilket gør det nemmere at holde smalltalken kørende. Måske finder du endda ud af, at I har nogle fælles interesser, hvilket kun gavner samtalen yderligere.

Brug dine omgivelser

Samtalen kommer til at flyde bedst, hvis du starter den ud med at tage udgangspunkt i noget, som begge parter kan tale om. Brug derfor dine omgivelser som emne. Du er konstant omgivet af en række samtaleemner. Det handler bare om at identificere dem. Det kunne for eksempel være indretningen på den konference, I er til eller dagens ret i den kantine, I befinder jer i. Mulighederne er mange! Så kig dig omkring og sug til dig af emner.

Spørg om råd eller information

Start samtalen med at spørge din samtalepartner om råd eller information. Ved at gøre dette indikerer du, at du har en formodning om, at personen kan give et fornuftigt svar på det, du spørger om, hvilket langt de fleste vil blive glade for. Spørg om noget, der er relevant for den situation eller de omgivelser, du befinder dig i. Hvis du er til en konference, kan du for eksempel spørge om, hvem der er den næste oplægsholder, eller hvad personen synes om de tidligere oplæg.

Tilbyd din hjælp

Det sidste og fjerde råd er at indlede samtalen ved at tilbyde din hjælp. Ser du en person, som står og ser søgende ud, tilbyd da din assistance. Det er en god og naturlig måde at komme i kontakt med andre på, og langt de fleste vil være meget taknemmelige for det. Det er ikke sikkert, at du altid kan løse problemet eller svare på lige præcis det, personen har brug for. Men det skader ikke at prøve. I værste fald kan I i fællesskab forsøge at finde en løsning, og du har trods alt stadigvæk fået skabt kontakt. Chancen for at personen husker dig senere hen er også større, fordi du har gjort en indsats for at hjælpe vedkommende.

Nu hvor du har alle grundstenene til at starte en god smalltalk, er det bare med at komme ud og øve sig. Husk på, at der ikke er noget galt i at være nervøs, når du skal tage kontakt til en fremmed. Selv de mest udadvendte og selvsikre personer bliver nervøse. Og husk på, at øvelse gør mester. Jo mere du får anvendt dine smalltalk-evner, jo bedre og mere sikker bliver du også i din sag. Det handler bare om at tage det første skridt og komme i gang, så skal det nok bære frugt i sidste ende.

Jeg håber på, at du nu føler dig godt klædt på til at gå ud og udvide dit netværk gennem smalltalk.

»

Få hjælp til at ramme plet

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at øve dig i at smalltalke? Og ved du, hvilke strategier og emner, der fungerer godt?

Hver tirsdag kan du i nyhedsbrevet fra RETNING få inspiration til at forbedre din virksomheds kommunikation og markedsføring.

Læs om det her

Mødeadresse:
Højbovej 1
8600 Silkeborg

Email info@retning.dk

CVR 30 10 82 80