Artikler

Strategisk kommunikation kan øge salget i din virksomhed

Læs her hvordan…

Fortæl løs om bæredygtige tiltag

Fortæl løs om bæredygtige tiltag

Bæredygtighed er et konkurrenceparameter, som kunderne forventer, at virksomhederne arbejder med. Derfor skal SMV´erne blive mere proaktive omkring deres kommunikation, end de er i dag.

Men det er svært for mange at komme i gang, for sporene skræmmer. Vi har set flere virksomheder blive ramt af shitstorme, fordi de ikke var så grønne, som de sagde.

Så får man lyst til at holde sig tilbage. Men det nytter ikke af flere grunde. Læs mere her

Hvad er emotionelle kundetyper

Hvad er emotionelle kundetyper

Jeg er uddannet i metoden emotionelle kundetyper, fordi den er et rigtig godt værktøj for små og mellemstore virksomheder. Her får I nemlig svaret på, hvordan I får netop jeres kunder til at købe. Emotionelle Kundetyper er en forskningsbaseret metode udviklet af...

Kommunikationsplanlægning – det starter med en snak

Kommunikationsplanlægning – det starter med en snak

Hold nu fast, hvor har jeg oplevet det mange gange: At en god intern snak om virksomhedens kommunikation, får brikkerne til at falde på plads. Pludselig har ledelse og medarbejdere en fælles forståelse af, hvad man skal – og så rykker kommunikation, markedsføring og salg for alvor.

Persona eller kundetype? Sælg mere med dem

Persona eller kundetype? Sælg mere med dem

Personas og kundetyper er rigtig gode redskaber til at få greb om marketing automation eller skabe et fælles sprog i din virksomhed. Brug dem til at øge salget ved at arbejde systematisk med kommunikation og markedsføring.

Møder skal skabe værdi – Sådan gør du

Møder skal skabe værdi – Sådan gør du

90% føler, at de minimum en gang månedligt spilder tiden på møder! Det chokerende høje tal har jeg fra en undersøgelse (med 400+ erhvervsaktive respondenter), vi gennemførte i forbindelse med tilblivelsen af bogen ”Guuud, har vi møde i dag…?”

Kommunikation for små og mellemstore virksomheder

Kommunikation for små og mellemstore virksomheder

At arbejde med kommunikation for små og mellemstore virksomheder er ligesom at være kok i en Michelin-restaurant: Man skal både have styr på den unikke opskrift (= kommunikationsstrategien) og have lyst til at hakke grøntsager og røre i gryderne (= skrive pressemeddelelsen, projektstyre brochuren, fikse hjemmesiden osv.)

Nyhedsbreve – derfor skal din virksomhed bruge dem

Nyhedsbreve – derfor skal din virksomhed bruge dem

Nyhedsbreve er en kæmpe fordel for din virksomheds kommunikation og markedsføring – men alt for få prioriterer dem

Det er en måde at knytte nuværende kunder tættere til din virksomhed – og kommende kunder kan lære virksomheden og dens produkter godt at kende, hvis de jævnligt modtager nyhedsbreve af god kvalitet.

Læs om en kortlægning af danske virksomheders brug af nyhedsbreve.

Kommunikationsstrategi skabelon

Kommunikationsstrategi skabelon

God kommunikation sker ikke af sig selv. Men der er gode chancer for succes, hvis virksomheden har en strategi for, hvad den vil kommunikere – uanset om det er et stort eller lille budskab. Kommunikation og markedsføring er tidskrævende. Derfor er det vigtigt at lægge...

Kontorfællesskab eller flyverplads? Mine erfaringer

Kontorfællesskab eller flyverplads? Mine erfaringer

Jeg har flyttet min virksomhed. Og hvem ved – måske kan du bruge nogle af mine erfaringer med kontorfællesskaber og flyverkontorer? Siden corona satte ind, har jeg afprøvet flere baser. Jeg flyttede fra et højt elsket kontorfællesskab – KONGEremisen i Silkeborg – og...

Bæredygtige produkter skal kommunikeres korrekt

Bæredygtige produkter skal kommunikeres korrekt

I kan kun kalde et produkt bæredygtigt, hvis produktionen på ingen måder har forringet miljøet og tæret på jordens ressourcer. Det skal kunne dokumenteres ved en livscyklusvurdering – og det er ikke helt nemt!
Fortæl i stedet, hvordan I arbejder med tingene. Læs her hvordan.

Hvad er en ghostwriter

Hvad er en ghostwriter

En ghostwriter skriver på vegne af andre.

Begrebet kendes fra forlagsverdenen, hvor en person – fx en erhvervsleder eller en politiker – får hjælp fra en forfatter (= ghostwriter) til at skrive en tekst. Det kan fx være en biografi eller en fagbog.

Men efterhånden bruges ghostwriting af mange flere. Ledere, specialister og privatpersoner bruger en ghostwriter til tekster som kronikker, læserbreve, taler, analyser og rapporter. Kort sagt skriftlige formater, hvor det er vigtigt, at det færdige resultat fremstår professionelt.

Business Model Canvas på dansk – Planet, Personer & Profit

Business Model Canvas på dansk – Planet, Personer & Profit

Business Model Canvas gør det nemt at designe en forretningsmodel, fordi tilgangen er kreativ. Det kan åbne mange spændende diskussioner om, hvordan jeres forretning fungerer nu – og hvad den måske skal ændres til?
Modellen handlede oprindeligt kun om profit. Men to nye områder, Planet og Personer, er kommet til, fordi det i dag er nødvendigt at operere med en tredobbelt bundlinje. Det er ikke længere nok, at en virksomhed er omkostningseffektiv og skaber økonomisk vækst.
De tre lag er:
Planet: Fx miljøpåvirkning og ressourceforbrug.
Personer: Fx medarbejdernes arbejdsforhold.
Profit: Virksomhedens økonomiske over- eller underskud.

Hjælp til shitstorm

Hjælp til shitstorm

Hvad gør ledelsen, hvis en virksomhed lander i en shitstorm? Enhver krise er unik, så det skal vurderes i hvert enkelt tilfælde, hvad der er bedst at gøre. Men her er inspiration til, hvilke veje I kan gå, afhængig af shitstormens karakter.

Hvis krisen kradser i jeres virksomhed, efter I er havnet i en uønsket situation, som I stilles til ansvar for af omverdenen – en shitstorm – så kræver det en ekstra kommunikationsindsats at genvinde fodfæste.

Her kommer en række redskaber og strategier, udarbejdet af kommunikationsforsker William Benoit, som I med fordel kan benytte jer af i arbejdet med at genoprette virksomhedens image, hvis I rammes af en shitstorm.

Erhvervsnetværk – Fif til de usikre

Erhvervsnetværk – Fif til de usikre

Når vi danskere er ude i erhvervsnetværk, søger vi ofte sammen med folk, som vi kender i forvejen. I stedet bør vi opsøge nogen, vi ikke har mødt før. For de er måske adgangsbilletten til fremtidig god forretning. Lær, hvad du helt konkret kan gøre, når du træder ind i et rum fyldt med mennesker, du ikke kender.

Ad eller af?

Ad eller af?

Der er en verden til forskel på, om et tog kører ad sporet eller det kører af sporet. Derfor er det en rigtig god idé at få styr på de to små ord ’ad’ og ’af’

Er du tit i tvivl, om du skal skrive ad eller af?
Så er du ikke alene, for rigtig mange bytter rundt på de to små ord.

Manualen til gode SEO-tekster

Manualen til gode SEO-tekster

Af tekstforfatter Majbritt Lund - gæsteblogger hos RETNING 2 gode nyheder: Du kan sagtens skrive gode tekster, selv om de skal søgemaskineoptimeres. Det er ikke så svært at skrive en SEO-tekst. Det sværeste er at finde de rigtige søgeord. Derfor begynder alt...

Soloselvstændig? Træn din forretningsmuskel

Soloselvstændig? Træn din forretningsmuskel

Er du soloselvstændig eller freelancer? Så har du mange jern i ilden. Men husk, at et af dem skal være forretningsudvikling. For ellers risikerer du at arbejde alt for meget – og tjene deprimerende lidt.
Mange soloselvstændige bruger uendelig lidt tid på at træne forretningsudvikling. Læs her, hvad du kan gøre.

Sæt hjemmesiden i arbejde 

Sæt hjemmesiden i arbejde 

Konvertering er ikke et ord, som kun knytter sig til lån. Det er også et afgørende begreb, hvis du vil sælge via din virksomheds hjemmeside.

En konvertering sker, når de besøgende foretager en handling, som er værdifuld for virksomheden. Fx ved at købe i webshoppen, booke et kursus eller tilmelde sig et nyhedsbrev.

Jeg møder alt for mange virksomheder, som ikke er bevidste om, hvad deres hjemmeside skal gøre for dem. De har ganske enkelt ikke taget stilling til konvertering.

Er du woke nok til at sikre din forretning?

Er du woke nok til at sikre din forretning?

For få år siden tænkte ingen over, at der blev røget smøger til et møde. Men i dag er rygning på jobbet ilde set. For ny viden skaber nye virkeligheder. Netop derfor må du ikke himle med øjnene ved tanken om en kageperson. For woke -økonomien kommer også til at kunne ses i dit regnskab.

Bliv bedre til kropssprog

Bliv bedre til kropssprog

En korrekt aflæsning af kropssproget kan være afgørende for, at du ikke ender i situationer, hvor kommunikationen går skævt. For hvis du kun hæfter dig ved de ord, din samtalepartner siger, kan der hurtigt opstå misforståelser.

Call-to-action i e-mailmarketing

Call-to-action i e-mailmarketing

Call to action i email marketing – også kaldet CTA. Måske anvender du det allerede selv, når du sender nyhedsbreve ud? CTA-knapper er en essentiel del af e-mailmarkedsføring. I bloggen her får du en introduktion til disse små knapper, samt hvordan du med succes anvender dem i din egen e-mailmarkedsføring.

Få succes med hybride møder

Få succes med hybride møder

Én kollega sidder i afdelingen på den anden side af kloden, én arbejder hjemmefra og en tredje er sneet inde. Resten sidder til det sædvanlige fysiske møde og skal jonglere mellem det digitale og det virkelige.
Det giver en række udfordringer.

Zoom-møder

Zoom-møder

Her er sprogforskeres bud på, hvorfor Zoom-møder kan føles hårdere end den fysiske variant.

Zoom-udmattelse (eng. Zoom fatigue) er et begreb, der opstod under Coronapandemien, da vi alle pludselig skulle omlægge vores fysiske møder til videomøder online på platforme som Zoom.

Udvid dit netværk gennem smalltalk

Udvid dit netværk gennem smalltalk

Forestil dig, du er til en konference med en masse interessante personer, som du gerne vil i kontakt med. Hvordan får du skabt den første kontakt? Ved hjælp af smalltalk!
Smalltalken kan nemlig hjælpe os med at danne et grundlag for, at vi senere hen kan snakke om mere seriøse emner.

Pitch din forretningsidé

Pitch din forretningsidé

Har du fået en god idé til din forretning? Og skal du overbevise samarbejdspartnere og investorer om at hoppe med på den? Så er det godt at tænke over en pitch. Jeg giver dig her nogle simple råd, så du er klædt godt på til din pitch af din forretningsidé.

Om blogging

Om blogging

Dette er et rigtigt meta-blogindlæg, for emnet er nemlig blogindlæg for B2B-virksomheder. Du vil derfor forhåbentlig opleve, at de gode råd afspejles i blogindlægget selv. Lær mere om, hvordan du får succes med at skrive content til dine kunder og bliv en del af den positive statistik. Det er nemlig en rigtig god forretning at lægge kræfter i en blog.

Tendenser – Online markedsføring

Tendenser – Online markedsføring

Trafikken på den online motorvej bliver tættere og tættere. Derfor skal du være tydelig for din målgruppe, så de ikke sorterer dig fra.

Sørg også for at levere kvalitetsservice – hurtigt. For mund-til-mund-anbefalinger fra tilfredse kunder kan også rigtig meget.

Tænk desuden over, hvordan du bedst huskes hos målgruppen. Fx ved at lave tilbagevendende tiltag, så du jævnligt dukker op i deres bevidsthed.

Tendenser sociale medier

Tendenser sociale medier

Sociale medier er sandsynligvis en del af din kommunikationsstrategi. Det har mange fordele – men giver også meget arbejde. For der er hele tiden ændringer og nye tendenser, du skal forholde dig til. Du får her et bud på noget af det, som rører sig på Instagram,...

It-virksomheder i ond cirkel

It-virksomheder i ond cirkel

It-virksomheder er kommunikationsmæssigt fanget i en ond cirkel, som hæmmer salget. Her får du en række gode råd til, hvordan din virksomhed kan få et bedre udbytte af jeres investering i kommunikation og markedsføring gennem en række interne processer.

Få styr på dine kunders digitale forventninger

Få styr på dine kunders digitale forventninger

Sociale medier skaber kun resultater for din virksomhed, hvis du har en målrettet strategi. Her er fire råd om, hvordan du skaber relevant indhold. Rådene henvender sig især til komplekse brancher; fx it-virksomheder.

Tekniske tekster er ikke for amatører

Tekniske tekster er ikke for amatører

Er din virksomheds produkt eller ydelse kompliceret? Så skal du gøre dig ekstra umage med kommunikationen.

Som fagperson er det svært at vurdere, hvad andre forstår. Sandsynligvis bruger du ord og forkortelser, som de ikke kender.

Generelt har vi det nemlig med at tro, at andre nemt kan forstå det, som vi selv ved noget om. Vores faglighed er så indarbejdet i os, at vi tror, at fagudtryk er ganske almindelige ord, som er logiske for alle og enhver.

Så vi strøer dem gavmildt – og taber målgruppen på gulvet med et brag.

Adfærdspsykologi

Adfærdspsykologi

Adfærdspsykologi kan blive din genvej til mere salg.

Adfærdspsykologi handler om, hvad man GØR.

Ikke det vi tænker – bevidst eller ubevidst – men det, som man helt konkret kan observere, at vi foretager os.

Hjælp til LinkedIn

Hjælp til LinkedIn

Hvis du synes, det er svært at komme i gang med LinkedIn, er du langt fra alene. Rigtig mange skal nemlig tage en dyb indånding, før de kaster sig ind på netop dette sociale medie. Derfor vælger nogle at få hjælp til LinkedIn. Det kan være opsætning af profil, hjælp til at skrive tekster eller sparring for at blive tryg ved mediet.

Kommunikationsplan – sådan gør du

Kommunikationsplan – sådan gør du

Alt for mange virksomheder arbejder ustruktureret med kommunikation og markedsføring. Det er spild af både tid og penge. I dette blogindlæg vil jeg forklare dig forskellen på en kommunikationsstrategi og en kommunikationsplan, som er to forskellige ting. Desuden vil jeg inspirere dig til, hvordan du kan arbejde med en kommunikationsplan.

Kunderejsen skal føles rigtig

Kunderejsen skal føles rigtig

Alle virksomheder bør interessere sig for kunderejsen. Få styr på alle mellemstationerne; fra et menneske har brug for noget – til han/hun køber hos netop dig.

Selvstændige kvinder og søstersind

Selvstændige kvinder og søstersind

Under radaren hjælper selvstændige kvinder hinanden på vej som aldrig før. Corona har boostet en tendens, som hverken B2B-virksomheder eller erhvervsfremmesystem har naturlig adgang til.

Hvad er lix ?

Hvad er lix ?

Der er alt for mange virksomheder, som skriver lange og knudrede tekster. Og det er et problem. For så har modtagerne svært ved at forstå budskaberne.
En lix-beregner er din genvej til viden. For hvis du kender dit lix-tal, så ved du, om du skriver lette eller svære tekster.

Lav jeres egen e-mail-politik

Lav jeres egen e-mail-politik

Hurra for e-mails – men for pokker, hvor tager de meget af vores tid.
Det er derfor en god idé med en e-mail-politik, for fælles spilleregler gør arbejdsdagen mere effektiv for alle. Samtidig sikrer det, at nyansatte hurtigt kan sætte sig ind i, hvordan man gør på netop denne arbejdsplads.

Generationsskifte – Bløde værdier er hård valuta

Generationsskifte – Bløde værdier er hård valuta

Generationsskifte er en øm tå, som små og mellemstore virksomheder bør tale om i god tid – ellers kan det gå grueligt galt.

”Nogle vil kalde det de lidt blødere værdier… Jeg vil lægge vægt på, at de er hårde nok til at kunne bringe selv veldrevne og gamle virksomheder i knæ.”

Spilder du tid og penge?

Spilder du tid og penge?

Hvis din virksomhed er travl, risikerer du og dine medarbejdere at træffe hurtige og forkerte beslutninger om kommunikation og markedsføring.

Forstår dine leverandører, hvad du vil have?

Forstår dine leverandører, hvad du vil have?

Alt for mange virksomheder kan ikke forklare deres leverandører af kommunikation og markedsføring, hvad de ønsker at kommunikere. Og generelt stiller leverandørerne for få spørgsmål. Derfor bliver indsatsen med at synliggøre virksomheden og dens produkter nemt spild af tid og penge.

Mødeadresse Jylland:
co-work | Bæredygtig Herning
Gl. Skolevej 1, 2. sal
7400 Herning

Mødeadresse Sjælland:
La Oficina
Suomisvej 4
1927 Frederiksberg

Email birgitte@retning.dk 

Tlf 23 11 50 20

CVR 30 10 82 80

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. RETNING forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.