Tekstforfatter

Køb ord, som styrker din forretning
hos erfaren freelance tekstforfatter

Pressemeddelelser, brochurer, nyhedsbreve, hjemmesider, salgsbreve, ghostwriting af kronikker og strategioplæg, brancheanalyser, rapporter…

 • Sælger dine tekster for dig – eller er de der bare, uden rigtigt at skabe værdi?
 • Bruger du og dine medarbejdere for lang tid på at redigere dokumenter, som alligevel ikke er alt for gode?
 • Burde dine kundecases være skrevet for længst?
 • Bør dine salgsbreve og -mails forbedres eller skrives om?
 • Er du fra en branche med hang til lange sætninger og forkortelser, som andre har svært ved at forstå?

Så er det måske nu, du skal hyre en erfaren freelance tekstforfatter?

Erfaren tekstforfatter

Google skal fodres med ord, så andre kan finde dig. Og din organisation skal skrive så præcist, at alle omkring jer forstår budskabet.  

Men i en travl hverdag sættes tekstproduktion ofte i venteposition. 

Det er en skam. For en god tekst skaber værdi på din bundlinje. Og den kan genbruges gang på gang.

Som freelance tekstforfatter har jeg i mere end 20 år skruet sætninger sammen for virksomheder og offentlige institutioner.

Mit mål er altid at levere en fristende tekst. For ord skal sælge. Dele viden og holdninger. Få folk til at ændre adfærd. Ellers er det bare snak.

Freelance tekstforfatter - Herning, Silkeborg, Aarhus, København

Fordele ved en freelance tekstforfatter

 • Opgaven bliver løst – hurtigt.
 • Teksterne er sprogligt og grammatisk korrekte.
 • Indforstået sprog og svære fagudtryk luges væk.
 • Du undgår, at stavefejl og tunge tekster får organisationen til at virke uprofessionel og utilgængelig.
 • En stærk grundtekst kan nemt justeres, hvis du vil bruge den i andre sammenhænge. En pressemeddelelse kan fx også sættes på hjemmesiden, udsendes som nyhedsbrev og deles på sociale medier.

Cases og storytelling

 

I dag vil de fleste mennesker helst klare sig selv. De tjekker din virksomhed på nettet, før de kontakter dig eller din sælger.

Derfor er det vigtigt, at du kan sætte præcise ord på, hvad I tilbyder.

Både informative tekster, som forklarer fakta. Men også gode historier, der sætter farver og følelser på dit budskab.

 

20 år med mange brancher – også de komplekse

Som erfaren freelance tekstforfatter sætter jeg mig grundigt ind i, hvad du vil opnå. Jeg sørger for at flette ord og budskaber sammen, så de rammer målgruppen og afspejler din virksomhed.

Hvis du har komplekse budskaber, spidser jeg især ører og pen. En forkærlighed for det indviklede har nemlig præget mig som tekstforfatter. Jeg formidler forskning, og letter sproget for it-folk, ingeniører og andre med tendens til fagudtryk og lange sætninger.

Og jeg har efterhånden været omkring det meste:

Pressemeddelelser, salgsbreve, brochurer, nyhedsbreve, artikler, cases, portrætter, hjemmesider, ghostwriting af kronikker og strategioplæg samt analyser og rapporter.

Mine ord er især landet hos tøj- og tekstilbranchen, træ- og møbelindustrien, byggeriet og en lang række produktionsvirksomheder. Desuden har jeg skrevet et væld af tekster for videns- og forskningsinstitutioner.

Jeg laver også meget for it-branchen og ingeniørvirksomheder. Det er en faglig tilfredsstillelse at omsætte komplekse budskaber til enkelhed. Og at stille de spørgsmål, som skal til for, at det indviklede bliver indlysende for alle.

Hvis dine tekster skal oversættes til andre sprog, kan mine faste samarbejdspartnere hjælpe. Og vil du have brochuren, hjemmesiden eller presseudsendelsen løst af én person, kan jeg projektstyre den samlede opgave. Enten ved at inddrage mit eget netværk eller samarbejde med dine faste leverandører.

Skab afstand til konkurrenterne  

Alt for mange virksomheder skriver ensartede fraser om kvalitet, tid og pris. Ofte bruger de endda de samme ord og vendinger.

Det svarer til at gå til en fest og hele aftenen præcist gentage det, som andre ved bordet siger. Det vil nok få de fleste borddamer/-herrer til at synes, at man er kedelig og ligegyldig…

Det er helt på sin plads med tekster, der fortæller om kvalitet, tid og pris, men det skal kombineres med din virksomheds specielle kendetegn. Jeres skriftlige kommunikation skal kort sagt afspejle, hvem I er, så I skaber afstand til konkurrenterne ved at stå tydeligt frem.

På den måde bliver I den, som alle vil danse med til festen – frem for den usynlige, der kun sagde genkendelige fraser og hurtig glemmes af de andre gæster.

 

Som freelance tekstforfatter har jeg sat punktum for både vidensorganisationer, offentlige institutioner og et væld af private virksomheder

 • Analyser
 • Annoncer
 • Artikler
 • Brochurer
 • Cases
 • E-bøger
 • Kronikker og andet ghostwriting
 • Nyhedsbreve
 • Pressemeddelelser
 • Rapporter
 • Webtekster

Og meget, meget mere…

  Kommunikationsstrategi og slagplan

  Jeg hedder Birgitte Iversen. Som freelance tekstforfatter leverer jeg til kunder i hele landet.

  Privat bor jeg i Silkeborg, hvorfra jeg hurtigt kan hente gode historier i hele Region Midtjylland. Mit kontor ligger i Herning, og jeg har desuden kontorplads i København, hvorfra jeg arbejder cirka en uge hver måned. Geografisk spænder jeg derfor vidt – men i praksis foregår meget online. Derfor kan vi nemt samarbejde, uanset hvor du og din virksomhed har base.

   

  Tekstforfatter – Pris og praktisk info

  Det tager tid at skrive en god tekst. Hvor lang tid afhænger af, om jeg skal lave interviews, eller om du leverer brugbart grundmateriale, som jeg kan arbejde ud fra.

  • Vores samarbejde starter typisk med en samtale om opgaven og hvad du vil opnå.
  • Herefter giver jeg dig en pris.
  • Ved igangsætning laver jeg research. Fx ved at gennemse din hjemmeside, tidligere salgsbreve eller lignende, så jeg kan vurdere, hvordan virksomheden plejer at kommunikere.
  • Jeg tjekker sandsynligvis dine konkurrenters kommunikation og sætter mig ind i din målgruppe.
  • Interviews af relevante personer og/eller vurdering af det materiale, du har sendt til mig.
  • Jeg skriver et oplæg, som du får til gennemsyn.
  • Hvis der er tale om en større skriveopgave, fx årsrapport, analyse eller en bog, får du oplæg til gennemsyn løbende. Så kan vi drøfte processen undervejs og sikre, at teksten bliver, som du ønsker.
  • Vi drøfter eventuelle kommentarer, og jeg retter til.
  • Jeg sørger for en sidste korrektur og leverer teksten til dig.

   

  Timepris: Afhænger af, hvor mange timer du køber. Timerne sælges som klippekort.

  Dækning af transport efter tidsforbrug og statens km-takster ved fysiske interviews og møder.

  Overvejer du et samarbejde om freelance tekstforfatning?

  Hvis du har spørgsmål om freelance tekstforfatning, er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 23 11 50 20 eller e-mail birgitte@retning.dk.

  Freelance tekstforfatning

  Struktureret og erfaren freelance tekstforfatter

   Jeg har læst på Journalisthøjskolen og er MA i Retorik og Kommunikation fra Aarhus Universitet.

  Så jeg ved rigtig meget om ord og formidling.

  Samtidig betyder min indgående erfaring med virksomhedsstrategi, at jeg har et øje på din samlede forretning. Derfor vil du opleve, at jeg ofte supplerer teksterne med relevante råd om din virksomheds kommunikation og markedsføring.

  Det har betydning, fordi tekster skal understøtte dine mål og øge salget. Alt for mange virksomheder har tekster, der bare er der. Mit mål som tekstforfatter er at vælge bogstaver, der gavner din bundlinje.

  Skal vi tage en uforpligtende snak om din virksomheds tekster?

  Så ring på 23 11 50 20 eller send en e-mail til birgitte@retning.dk

  ”Vi har i flere år samarbejdet tæt med Birgitte Iversen. Blandt andet ved tilrettelæggelse af workshops og afdækning af kommunikationsstrategier for vores kunder. Birgitte løser også tekstopgaver for os – og hun er superskarp til at finde ind til de rette budskaber og tone of voice. Det resulterer i design- og kommunikationsløsninger, som rammer målgrupperne spot on og som højner løsningerne markant.”

  Lone Storgaard, direktør og ph.d., DESIGN CONCERN

  “Leveringsdygtighed og engagement karakteriserer samarbejdet, ligesom en skarp pen hver gang har leveret de resultater, vi ønsker. Det er et samarbejde, hvor pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen.”

  Hanne Troels Jensen, Videncenterchef, Creative Business Center

   

  “Birgitte er en stor hjælp i vores hverdag, og samarbejdet betyder, at vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til. Birgitte hjælper os med at holde den røde tråd i vores kommunikation, og selvom vores produkter og projekter er meget komplekse, så er processen med hende altid nem og ligetil. Samtidig har hun fanget ånden og tonen i vores virksomhed, så teksterne rammer vores målgrupper.” 

  Mie Ingerslev-Buchholtz, Customer Value Coordinator, JO Hydraulics

  “Vores hjemmeside er et vigtigt medie til formidling. Jeg havde ikke problemer med formuleringer og retskrivning, men Birgitte Iversen hjalp mig til en forståelse af at tage hensyn til læserens behov for hurtig og faktuel information og lærte mig at kommunikere UU’s koncept. Hjemmesiden fremstår i dag med en ensartet opbygning og et levende sprog, som er altafgørende for vores troværdighed.”

  Anni Ravn, Specialist, Ungdommens Uddannelsesvejledning Herning

  BIRGITTE – Du er en éner. Jeg sidder med en så super skøn fornemmelse af at være i mål med de s… tre annoncer og den landingspage, og jeg er så glad, at jeg er rørt.

  TUSIND TAK FOR DIG 😊 Det er lige min tone du har fanget her.

  Mail fra glad kunde, som selv havde forsøgt sig med tekster

  Kontor Jylland:
  co-work | Bæredygtig Herning
  Gl. Skolevej 1, 2. sal
  7400 Herning

  Mødeadresse Sjælland:
  La Oficina
  Suomisvej 4
  1927 Frederiksberg

  Email info@retning.dk

  Tlf 23 11 50 20

  CVR 30 10 82 80

  Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. RETNING forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.