Vær præcis! Tid er penge for den blå kundetype

Magt, penge og konkurrence er sagen for en blå kundetype.

Du kan kende en blå kundetype på, at han/hun drømmer stort og dyrt.
Blå er den ene af fire farver i ’Emotionelle Kundetyper’ – en forskningsbaseret metode, der handler om at skabe loyale kunder og koble bestemte følelser til en virksomhed og dens produkt. Metoden sætter fokus på, hvad der giver et menneske lyst til at købe, og der skelnes imellem rød, blå, gul og grøn, som hver især repræsenterer bestemte mennesketyper.

Den blå kundetype har en målrettet tilgang til køb og salg og fokuserer på sit personlige udbytte af købet: Kommer jeg hurtigere i mål, tjener jeg flere penge, får jeg mere status etc. Derfor møder man typisk de blå i karriereorienterede miljøer, hvor tal og modeller er omdrejningspunkter.

Jeg har i et tidligere indlæg beskrevet de gule kundetyper, som får lyst til at købe i hyggelige omgivelser. Det gør de blå ikke! De motiveres derimod til køb i eksklusive og seriøse rammer.

Stå på mål for dit produkt
Hvis du vil sælge til en blå kundetype, skal du være velforberedt og klar til at svare på kritiske spørgsmål. De vil nemlig sikre sig god kvalitet, så du skal stå på mål for, at produktet kan leve op til deres forventninger.
Sørg samtidig for at præsentere dit produkt kort og præcist med ord, der appellerer til den blå, for han/hun har ikke tid til storytelling med lange, maleriske beskrivelser. Af samme grund er det værd at sætte sig ind i, hvordan grafik og billeder skal være lette at aflæse, og samtidig passe ind i den blå´s forventninger til et professionelt univers, som afspejler succes og fremgang – og hvor det er nemt at orientere sig.

Her møder du de blå
Tag på konference eller tjek ind på LinkedIn, hvis du vil i kontakt med de blå. Her er de interesserede i alt, som kan bidrage til deres succes. Effektivitet, besparelser eller teknologiske fremskridt er sød musik i et blåt øre.
Husk, at den blå kun lægger en handel, hvis du udviser professionalisme og klart demonstrerer, hvordan dit produkt eller ydelse er af høj kvalitet. Og vær i det hele taget forberedt på, at den blå kundetype stiller høje krav til standarden og til dig som leverandør.

Blå ejerledere står stærkt
Hvis du selv er blå ejerleder, står du stærkt. For så er interessen for tal, og spillet om at vinde ordren, et solidt grundlag for at skabe en sund forretning. Jeg har tidligere beskrevet, hvor udfordret den røde kundetype kan være som ejerleder. Den blå er derimod som en fisk i vandet, men hans/hendes svaghed kan være manglende forståelse for, hvordan andre kundetyper tænker og føler. Hvis man er blå ejerleder, som fx sælger et livsstilsprodukt, der appellerer til gule kundetyper, kan man risikere at iscenesætte salg og markedsføring forkert og dermed ikke få det fulde forretningsmæssige udbytte.

Uanset om du som ejerleder selv er blå eller ej, kræver det meget af dig at have de blå som kunder. Men heldigvis er der også mange gode fif til, hvordan din virksomhed kan kommunikere på en måde, som appellerer til dem. Det vil jeg rigtig gerne tale med dig om, hvis du overvejer blå business…

Hvis du vil vide mere om Den Blå Kundetype, så følg med i mit nyhedsbrev .

 >>

Har du en lille eller mellemstor virksomhed?
Så tilbyder jeg 20 minutters gratis og uforpligtende rådgivning om, hvordan du kan komme i gang med at arbejde mere strategisk med kommunikation og markedsføring; herunder hvad du bør prioritere først. Læs mere her.

Har du en lille virksomhed?
Så kom på kursus og styrk dine strategiske evner sammen med andre. Læs mere her.

 

RETNING

Drewsensvej 3

8600 Silkeborg

Telefon 23 11 50 20

E-mail info@retning.dk

CVR 30 10 82 80